Cum găsești un loc de muncă bine plătit?
I. Trebuie să înveți și să te califici într-o meserie
În cazul în care ai o pasiune sau un hobby care poate implica chiar o meserie, dezvoltă-ți acele aptitudini și învață o nouă profesie care să te ajute pe viitor. De exemplu, dacă obișnuiești să lucrezi în fiecare weekend la mașina de cusut, atunci cu siguranță poți urma niște cursuri de calificare pentru a obține atestatul în croitorie.
Dacă îți place să coși sau să brodezi, nu ar fi rău să faci un curs de recalificare în domeniul acesta, cu atât maim ult cu cât aceste profesii sunt extrem de căutate pe piața muncii.
II. Încearcă să-ți evaluezi abilitățile
Care crezi că sunt abilitățile tale cele mai bune? Daca știi să machiezi, să coafezi sau să șofezi bine, atunci acestea sunt eventualele noi domenii către care te-ai putea reorienta. Nu te lasa influențat de prietenii "binevoitori" fii motivat și schimbă domeniul dacă simți ca poți mai mult.
III. Fii îndrăzneț
Unele dintre cele mai bine plătite locuri de muncă pe piață, sunt cele care necesita curaj. Așa că dacă ai curaj, poți să devii voluntar în Africa de Sud, ori șofer de camion prin Europa, dresor la circ sau instructor de schi.
IV. Construiește-ți un CV profesional
Se pot găsi pe internetu o multitudine de sfaturi privitoare la cum ar trebui să arate un Curriculum Vitae profesional, astfel încât să-ți maximizezi șansele privitoare la angajare. Însă, dacă îți dorești să ai cu adevărat o șansă, lasă-te pe mâna unor specialiști pentru a fi sigur ca este elaborat cum trebuie.
V. Trimite/Aplică unde trebuie
În strânsă legătură cu punctul 2 din listă, acest sfat se adresează celor care, din diverse motive, nu știu unde să aplice. Caută cele mai accesate site-uri de recrutare profesională și aplică CV-ul tău în secțiunea sau secțiunile adecvate.
În cazul în care îți vei face un upgrade la cont, în sensul că vei plati o taxă modică pentru ca CV-ul tău să fie promovat în față, îți vei mări considerabil șansele de a fi chemat la un interviu.
VI. Nu evita rețelele sociale
În afara site-urilor de recrutare există și rețele de socializare care se ocupă de același lucru, pun în contact diverse tipologii profesionale.
Linkedin.com este exemplul perfect prin care ți se oferă oportunitatea de a interacționa cu oameni din toate categoriile profesionale, de la simpli angajați și până la directori de corporații.
VII. Fii propriul angajator
Dacă ai o idee de afacere, nu-ți fie frică să riști și pune-o în practică. Devino astfel propriul tău șef și munceste pentru tine. Înainte de a-ți da demisia gandește-te bine ce dorești să faci, elaborează un plan de afacere, estimează costurile și perioada necesară reinvestirii până când vei putea ajunge pe profit