La început de carieră, proaspeții absolvenți doresc să își înceapă traseul profesional, însă se lovesc de o problemă frecventă: lipsa de experiență. Târgurile de job-uri, care s-au înmulțit semnificativ în ultima vreme, intenționează să aducă tinerilor o soluție pentru această problemă. Este vorba despre înscrierea într-un internship.
Ce presupune un program de internship?
Majoritatea tinerilor sunt deja familiarizați cu acest concept, însă nu toți știu exact ce presupune. Un prim motiv ar fi faptul că există o incertitudine privind flexibilitatea acestui program. Atunci când alegi un internship trebuie să știi că programul variază între part-time și full-time.
Ce este important de știut atunci când un absolvent/student face această alegere este negocierea programului. Programele de internship nu sunt create pentru a interfera cu orarul studiilor, ci sunt menite să aducă un plus de valoare întregii experiențe profesionale pe perioada studenției.
Un alt motiv ar fi faptul că sunt confundate cu stagiile de practică, fie cu un loc de muncă. Internship-ul nu necesită experiență în domeniu deoarece acesta este identificat ca a fi o rampă de lansare în carieră. Într-un astfel de program, internul se familiarizează cu întreg procesul companiei respective, cu atribuțiile pe care le are, cu câmpul muncii în adevăratul sens al cuvântului